Selvangivelsesfristen er forlænget til 1. september 2020

2 / 4 / 2020

Skatteministeriet har besluttet at forlænge selvangivelsesfristen for 2019. Kravene til indholdet i selvangivelserne er stadig det samme, og tilsvarende er restskattereglerne ikke ændret.

Beslutningen kommer på den baggrund, at virksomheder og revisorer i den nuværende situation er travlt optaget af refusionsopgaver udløst af corona-krisen. Skatteministeriet har derfor valgt at udnytte en mulighed i lovgivningen til ekstraordinært at forlænge fristerne.

Det er dog ikke kun skatteydere, der er omfattet af Folketingets hjælpepakker, der får deres selvangivelsesfrist forlænget.

Derimod gælder den forlængede frist for alle skatteydergrupper, dvs. bl.a.

  • Almindelige lønmodtagere, der normalt automatisk får en årsopgørelse uden at indgive selvangivelse, og som normalt skal foretage ændringer inden 1. maj.
  • Selvstændigt erhvervsdrivende, herunder også personer med udlejning af forældrelejligheder, K/S-delagere m.v., som normalt har selvangivelsesfrist den 1. juli.
  • Personer, der har indkomst fra udlandet og normalt har selvangivelsesfrist 1. juli.
  • Selskaber og andre juridiske personer, som har selvangivelsesfrist for 2019 den 31. marts 2020 eller senere.

Selve kravene til selvangivelserne er ikke ændret – der gælder fortsat de samme oplysningsregler som tidligere, herunder de nye, skærpede regler for oplysninger om kontrollerede transaktioner.

Samtidig gælder stadig de samme regler om tillæg til restskatter for fysiske personer, dvs. at hvis årsopgørelsen viser en restskat og denne betales efter 1. juli, vil der fortsat blive lagt et tillæg på 4% på restskatten. Hvis man forventer væsentlige restskatter, kan det derfor fortsat betale sig at få denne opgjort inden 1. juli 2020, så restskatten kan betales inden da. Man kan derved nøjes med at betale dag-til-dag-renter på 2% p.a., dvs.. maksimum 1% af restskatten i renter.

Kontakt

Vores dygtige Covid-19 team har stor erfaring med rådgivningen i statens hjælpepakker. Kontakt os for en uformel snak om netop din situation.

Valby: +45 3345 1000 | Odense: +45 6613 0730 | Mail: info@bakertilly.dk

Var informationen nyttig?

Ja | Nej

Tak for din feedback