Forhøjet kompensation for tabt omsætning

27 / 2 / 2021

Danmark åbner langsomt op igen, men mange virksomheder er stadig ramt af restriktioner

På mandag kan alle danske udsalgsvarebutikker på under 5.000 kvadratmeter, som ligger uden for storcentre åbne op igen. Men behovet for at hjælpe virksomheder, kulturlivet og selvstændige m.fl. med adgang til kompensationsordningerne - uanset om de fortsat er ramt af restriktioner eller ej - eksisterer stadig. Derfor forlænges de generelle kompensationsordninger frem til og med 5. april 2021. Lønkompensationsordningen forlænges ligeledes, så længe restriktionerne gælder.

Aftalens endelige indhold er ikke bekendtgjort endnu, men det fremgår blandt andet:

  • at kravet om en omsætningsnedgang på minimum 30% fortsat er gældende for at få adgang til at søge de generelle kompensationsordninger for faste omkostninger og selvstændige mv.
  • at butikskæder, hvor en del af virksomhedens butikker ligger i et storcenter, som fortsat er tvangslukket, kan ansøge om 100% kompensation for stedbundne faste omkostninger (light-ordningen) op til 100.000 kr. pr. måned for de pågældende enheder.


Forhøjet kompensation for tabt omsætning

Selvstændige, der ønsker at ansøge om forhøjet kompensation, kan søge med tilbagevirkende kraft fra og med 9. december 2020.

Der vil kunne ansøges om forhøjet kompensation;

  • op til 30.000 kr. pr. måned for selvstændige, der ikke har ansatte.
  • op til 33.000 kr. pr. måned for selvstændige, der har ansatte, svarende til mindst én fuldtidsansat.

Den forhøjede kompensation er betinget af visse forhold:

  • I den periode hvor den selvstændige modtager forhøjet kompensation, må denne ikke tage mere end 23.000 kr. ud i gennemsnit pr. måned. Gennemsnittet opgøres fra og med den 1. februar 2021, og så længe den forhøjede kompensation modtages.
  • Alle transaktioner mellem virksomheden og virksomhedens ejer er omfattet af beløbet på 23.000 kr. AM-bidrag og indbetaling til private pensioner indgår ikke i beløbet. Det tæller heller ikke med i de 23.000 kr., hvis en virksomhedsejer fx har overført likviditet til virksomheden i perioden fra og med den 9. december 2020 og frem til og med 24. februar 2021 og så efterfølgende trækker beløbet ud.

Primo marts 2021 forventes det, at Erhvervsstyrelsen åbner op for ansøgning om forhøjet kompensation.

Kontakt

Vores dygtige Covid-19 team har stor erfaring med rådgivningen i statens hjælpepakker. Kontakt os for en uformel snak om netop din situation.

Valby: +45 3345 1000 | Odense: +45 6613 0730 | Mail: info@bakertilly.dk

Var informationen nyttig?

Ja | Nej

Tak for din feedback